Yoga Nidra workshop XXL

Ontspan, onthaast en ontmoet

Slaap van de yogi’s

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’ en is een zeer toegankelijke vorm van diepteontspanning waarbij je zowel fysiek, mentaal als emotioneel uitrust en naar een dieper bewustzijn kunt gaan. Je hoeft fysiek niet fit te zijn, of ervaring te hebben met yoga. We bereiden het lichaam langzaam voor met rustige yogahoudingen en je wordt geheel begeleid in een reis naar ontspanning en energetische vitalisering, terwijl je comfortabel ligt.

Dieper gevoel
Er wordt een beroep gedaan op gevoel, gedachten en inbeeldingsvermogen waarbij zelf-ontdekking en zelf-waardering centraal staan. Je kunt in een staat geraken die gelijk is aan de staat nét voor het in slaap vallen. Dit kan ervoor zorgen dat je bij een dieper gevoel of ervaring in jezelf kunt komen. Yoga Nidra heeft géén specifiek doel. Dat hoeft ook niet. Het biedt een open benadering, waarbij je als een soort ‘onthechte toeschouwer’ aandacht hebt voor dat wat zich voordoet Omdat het gehoor het laatste zintuig is dat ‘in slaap valt’ combineren we in deze workshop Yoga Nidra met een klankbad of klankontspanning.

Klanken
Laat je meenemen door de klanken en trillingen van verschillende instrumenten en ervaar wat deze met je doen. Na afloop is er ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en langzaam weer ‘wakker’ te worden onder het genot van thee met iets lekkers.