Yoga Nidra

Kom in contact met de stilte in jezelf!
De Yoga Nidra les wordt 2 keer in de maand op zondagavond gegeven en duurt 5 kwartier.

Yoga Nidra, vrij vertaald de “slaap van de yogi.”
Yoga Nidra is een van de oudste en meest effectieve geleide meditatie technieken die er bestaat. Het brengt je in een staat van diepe ontspannenheid.

We beginnen met een serie rustige yogahoudingen en ademhalingsoefeningen om het lichaam fysiek klaar te maken voor de langere lighouding.
 Daarna blijven we 30 minuten wakker en aandachtig liggen. Door middel van een serie observatie oefeningen versmal je de aandacht en keer je meer en meer naar binnen om vervolgens in een zo diep mogelijke staat van rust en stilte te komen. Dat is de plek waar het lichaam en de mind zich kunnen opladen.

De techniek zelf bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

De Yoga Nidra sessie begint met het stellen van een voornemen, een Sankalpa die aan het begin van de oefening wordt gemaakt en aan het einde nog een keer wordt herhaald. Een Sankalpa is een positieve intentie die je in de tegenwoordige tijd voor jezelf maakt. Een voorbeeld kan zijn: ‘Ik zet door’ of ‘Ik vertrouw op mezelf’. Het doel van het maken van een Sankalpa is dat je meer in je eigen kracht komt te staan en hierdoor echt iets aan je leven kunt veranderen. Door de Sankalpa aan het begin en aan het einde van de sessie te herhalen, zal deze affirmatie dieper in je onderbewuste geest gaan groeien en sterker worden in je dagelijkse leven.

“True power comes from within. What we seek, we already have.”