Over Tamara Laarhuis

“Yoga is de sleutel voor je hart”

Hartelijk welkom op mijn site!
Mijn naam is Tamara Laarhuis, moeder van één zoon en werkzaam als yogadocent.

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van Hatha Yogalessen en voelde ik vrij snel de positieve effecten van yoga, zowel fysiek als mentaal. Na zelf een burn-out te hebben meegemaakt, was de combinatie van het volgen van yogalessen en het volgen van een fantastische training destijds dé perfecte combinatie om weer helemaal “in balans” te komen. Nieuwsgierig naar wat yoga nou precies is, ben ik me eerst gaan verdiepen in de Kinder- en de Tieneryoga. Ik werk als gastouder en vond dit een mooie aanvulling. Nadat ik mijn diploma heb behaald ben ik, met veel plezier, gestart met het geven van lessen aan kinderen en tieners. Toch bleef het aan me “knagen” om ook de volwassenen les te gaan geven en ben ik gestart met het volgen van een Hatha Yogaopleiding bij Yogapoint in Utrecht. Een prachtige opleiding met meer verdieping in de “wereld” van de yoga. Nu geef ik wekelijks Hatha Yogalessen en 2 keer per maand kan men ook kiezen om de diepe, ontspannende werking van Yoga Nidra te komen ervaren. Samen met andere yogadocenten geef ik regelmatig verschillende workshops en blijf ik me verdiepen en ontwikkelen door ook zelf workshops te volgen. Je blijft leren en je bent ook nooit uitgeleerd, van iedere yogadocent leer je wel weer iets bij.

Voor mij staat yoga voor een manier van leven, het is een prachtig proces waarin elke dag weer nieuwe facetten aan het licht komen. Mijn kracht ligt vooral in het overbrengen van positieve energie en de mens laten voelen en zien dat het mogelijk is om door yoga een ontspannen staat van zijn te ontwikkelen, meer in balans te zijn en je van binnen gelukkig te voelen.

De wekelijkse yogalessen en de training (Ander Leven) hebben mij totaal veranderd en de sleutel gegeven tot mijn hart. Dit is wat ik heel graag wil overbrengen aan de cursisten die kiezen voor mijn yogalessen. Tijdens de training kreeg ik een prachtige tekst voor me, deze tekst heeft mij diep weten te raken en het veranderde mij op heel veel verschillende vlakken. Sterker, bewuster en een gelukkig mens! Geïnspireerd door de cirkel van de gedachte:

Als ik blijf
kijken
zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd heb
gedacht

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven zoals ik altijd
heb geloofd

Als ik blijf geloven
Zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb
gedaan

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat me
altijd overkomt

Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down